Receptek

Serpenyős libamáj szilvacsatnival

Tóth Dávid a Nomád by Trakta séfjének receptje

2023. november 11.

Hozzávalók:


200 g hízott libamáj

50 g libazsír

Maldon só

durva bors


Szilvacsatni


Hozzávalók:

500 g friss szilva

100 g salottahagyma

70 g barna cukor

70 ml balzsamecet

70 ml Worcester-szósz

1 tk ras el hanout fűszerkeverék


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Elkészítése:


A libamájat másfél centi vastagra vágjuk, sűrűn beirdaljuk és serpenyőben hirtelen aranybarnára sütjük. Tálaláskor Maldon sóval és durva borssal ízesítjük.


Szilvacsatni elkészítése:


A hagymát karamellizálljuk, majd hozzáadjuk a szilvát és a fűszereket. Lassan krémesre karamellizáljuk a csatnit. Fonott kaláccsal kínáljuk.



libamáj , Márton-nap , liba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra