A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tökfőzelék, sertéspörkölt

Pohner Ádám receptje

2019. november 11.

Tökfőzelék
Hozzávalók:

  • 1 db zsenge főzőtök
  • 2 db salottahagyma
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • citromlé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kapor

Sertéspörkölt
Hozzávalók:

  • 50 dkg mangalicatarja fagyasztva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l csirke- vagy sertésalaplé
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 4 szelet pancetta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • keményítő hideg vízben elkeverve

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Tökfőzelék elkészítése:
A tököt meghámozzuk, majd a mag körüli részéből csíkokat vágunk. A héjból és a magokból veloutét főzünk, amihez a hagymán megpároljuk a tökrészeket, majd felöntjük tejjel, tejszínnel, a legvégén kaprot, vajat teszünk bele és homogénre turmixoljuk. Átpasszírozzuk, sóval és citromlével ízesítjük, majd szifonba töltjük. A tökcsíkokat zsiradékon megpároljuk és a habos veloutéval találjuk.

Sertéspörkölt elkészítése:
A vöröshagymát durvára vágjuk, megpároljuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a felére beforraljuk. Sózzuk. A mangalicatarját szeletelőgéppel 2 mm vastagságúra szeleteljük. Felforrósítunk egy serpenyőt, amiben először megpirítjuk a pancettákat, majd a vékony tarjaszeleteket. Ha megpirult, vékony szelet fokhagymákat szórunk rá, átforgatjuk és 1-1,5 dl paprikás alaplével felöntjük. Keményítővel sűrítjük és sűrűn rázzuk. Tálaláskor újhagyma frissen vágott zöldjével díszítjük.


kapor , mangalicatarja , főzőtök , salottahagyma , tej , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra