Nábelek Zsófia receptje
2020. július 28.- 2 fürt paradicsom
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk sópehely vagy fél mk só
- 300 g ricotta
- kevés citromhéj
- só, bors
- magos vagy kovászos kenyér a tálaláshoz
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk egyenletesen az olívaolajjal és megszórjuk a sóval.
amíg a paradicsom héja ráncos lesz, a benne lévő folyadék pedig lassan kiszivárog az édes-piros húsából.
Tegyük félre, amíg a ricottát elkészítjük. A ricottát kikeverjük sóval, frissen őrölt borssal és egy-két reszelésnyi citromhéjjal – ez frissíti fel a krémességét.
A kenyérszeletekre halmozzuk a ricottát, erre jön a grillezett paradicsom (frissel is ki lehet egészíteni), végül kevés olívaolajat is csepegtethetünk rá.
paradicsom , olívaolaj , sópehely , ricotta , citromhéj , kovászos kenyér