A hájat megtisztítjuk, lehártyázzuk és finomra daráljuk. Összegyúrjuk a 20 dkg liszttel és 2 evőkanál rummal, és félretesszük. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással, a tejföllel, az ecettel, a cukorral és a 2 dl sós vízzel.
Alaposan kidolgozzuk, hogy teljesen homogén, ruganyos tésztát kapjunk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a félretett háj egyharmad részével. A tésztát összehajtjuk – háromba, mint egy hivatalos levelet –, és
letakarva hűtőben legalább fél órát pihentetjük.
A folyamatot még kétszer megismételjük: a tésztát kinyújtjuk, megkenjük a hájjal és összehajtjuk. Végül az egy centi vastagságúra kinyújtott tésztát négyzetekre vágjuk, megtöltjük valamilyen kemény állagú lekvárral, vagy főzött dió-, esetleg máktöltelékkel.
Háromszögre hajtjuk, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük, és még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.