Tivadar György receptje
2020. június 11.- 5 dkg hámozott konzerv paradicsom
- 1 dkg fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- 1 dkg fekete olívabogyó
- 25 dkg bufala mozzarella
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dkg friss bazsalikom
- 2 dkg friss petrezselyem
- frissen őrölt fekete bors
- 1 csipet só
A szeletelt fokhagymát az olívaolajon aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, majd ráöntjük a fehérbort, és teljesen elforraljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és ezt is kb. a felére forraljuk, sózzuk, borsozzuk. Az elkészült raguhoz hozzáadjuk az olívabogyót, a bazsalikomot és a petrezselymet. Tálalásnál a mozzarellát a paradicsomragura tesszük.
hámozott konzerv paradicsom , fokhagyma , paradicsom , fekete olívabogyó , bufala mozzarella , olívaolaj , száraz fehérbor , bazsalikom , petrezselyemzöld