Receptek

Pirított malaccsászárhús pirított zöld spárgával

Kalla Kálmán receptje

2020. március 9.
  • 1 kg malaccsászárhús
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ek kakukkfű, zsálya, rozmaring apróra vágva
  • 50 g zsír
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kg zöldspárga
  • 7 cl olívaolaj
  • 80 g reszelt parmezán

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A császárhúst téglalap alakúra formázzuk, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a zsírban felforrósított fokhagyma és friss fűszerek keverékével. Öntapadós fóliába csomagoljuk. Vákuumtasakba tesszük és vákuumozzuk, lezárjuk. 72 °C-os vízfürdőben tartjuk 12 órán át. Jeges vízben lehűtjük, és hűtőben tartjuk felhasználásig (akinek nincs hozzá felszerelése, zsírban konfitálja puhára).

A spárgákat megtisztítjuk. Sós, forrásban lévő vízbe tesszük a mosott zöld spárgát, és néhány percig főzzük. A vastagságától függően 2-4 percig jeges vízbe szedjük, hirtelen lehűtjük. A vízből kivéve konyharuhára tesszük, és a ruhával be is takarjuk felhasználásig.

A puha malaccsászárt 4 egyforma darabra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe beleillesztünk egy sütőpapírt, és kevés olajjal megkenjük. A császárhúsokat bőrös oldalukkal lefordítva tegyük bele, takarjuk be egy sütőpapírral, és közepes lángon süssük úgy, hogy egy másik serpenyővel nyomjuk le. A bőr pár perc alatt pirosra, ropogósra sül, és a hús átmelegszik.

Egy másik nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az előfőzött zöld spárgát, 2 perc alatt pirítsuk át, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a spárgákat tányérra, szórjuk meg parmezánnal, és tegyük rá a pirított császárhúst. Spárgaszezonban ez az étel kihagyhatatlan.


parmezán , olívaolaj , zöldspárga , zsír , rozmaring , zsálya , kakukkfű , fokhagyma , malaccsászárhús