Kalla Kálmán receptje
2020. március 9.- 1 kg malaccsászárhús
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 ek kakukkfű, zsálya, rozmaring apróra vágva
- 50 g zsír
- só, frissen őrölt bors
- 1 kg zöldspárga
- 7 cl olívaolaj
- 80 g reszelt parmezán
A spárgákat megtisztítjuk. Sós, forrásban lévő vízbe tesszük a mosott zöld spárgát, és néhány percig főzzük. A vastagságától függően 2-4 percig jeges vízbe szedjük, hirtelen lehűtjük. A vízből kivéve konyharuhára tesszük, és a ruhával be is takarjuk felhasználásig.
A puha malaccsászárt 4 egyforma darabra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe beleillesztünk egy sütőpapírt, és kevés olajjal megkenjük. A császárhúsokat bőrös oldalukkal lefordítva tegyük bele, takarjuk be egy sütőpapírral, és közepes lángon süssük úgy, hogy egy másik serpenyővel nyomjuk le. A bőr pár perc alatt pirosra, ropogósra sül, és a hús átmelegszik.
Egy másik nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az előfőzött zöld spárgát, 2 perc alatt pirítsuk át, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a spárgákat tányérra, szórjuk meg parmezánnal, és tegyük rá a pirított császárhúst. Spárgaszezonban ez az étel kihagyhatatlan.
parmezán , olívaolaj , zöldspárga , zsír , rozmaring , zsálya , kakukkfű , fokhagyma , malaccsászárhús