Tivadar György receptje
2020. október 9.- 1 kg feketegyökér
- 1 db citrom
- 1 db lime
- 1 db narancs
- 1 cs friss kapor
- 10 dkg bébiparaj
- 1 dl olívaolaj
- 2 ek méz
- 3 dk vaj
A feketegyökeret meghámozzuk, forró vízben leforrázzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük.
A citrom, a narancs és a lime lereszelt héját és kifacsart levét keverőtálba tesszük. Az olívaolajat lassan csurgatva egy habverővel egyneműsítjük a citrusokkal, és a végén hozzáadjuk a mézet.
Tálalás előtt a feketegyökeret visszamelegítjük egy kis vajjal, majd ráhalmozzuk a bébiparajt, és rálocsoljuk a citrusos dresszinget.
feketegyökér , citrom , lime , narancs , kapor , bébiparaj , olívaolaj , méz , vaj