Receptek

Zöldborsóleves és ponty

Jahni László receptje

2020. július 21.
  • 400 g ponty filé (lehetőleg tőponty vagy nyurga)
  • 250 g zöldborsó
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1-2 db zsenge sárgarépa
  • 12 db cukorborsó hüvely
  • 1/2 db zsenge karalábé
  • koriander zöldje, só, cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A beírdalt pontyfilét 1/2 órára 10%-os só oldatba teszem, lecsepegtetem. A zöldborsót beleteszem a zöldség alaplébe és enyhén össze turmixolom (feltárom a borsó héjrészét) majd 60 ºC-on főzöm kb. 40 percig.

Finom szűrőn átszűröm és belefőzöm a ponty filéket (lassú alacsony forralással).

A többi zöldségeket feldarabolom és sós cukros vízben roppanósra készítem, majd hozzá adom a pontyhoz. Ízesítem só, cukor, vágott koriander zöldjével.




hal , ponty filé , zöldborsó , zöldség alaplé , sárgarépa , cukorborsó hüvely , karalábé , koriander zöldje

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra