Pesti István receptje
2021. május 20.A BÉLSZÍN
HOZZÁVALÓK:
- 12 dkg henger alakúra formázott érlelt bélszín
- 1 db négyzet alakúra vágott, forrázott kelkáposzta
- 1 dkg sertésháló
- 30 dkg csiperke, apróra vágva
- 5 dkg salottahagyma, finomra vágva
- 1 dl olaj
- só, bors, zsemlyemorzsa
A SÁRGARÉPAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg sárgarépa
- 1 dl sárgarépalé
- 2 dl tejszín
- 1 cl balzsamecet
- 1 db közepes gyömbér
- 5 g vaj
- só, bors
A KÖRET
HOZZÁVALÓK:
- 2 db forrázott kelbimbó
- 1 db főtt, megformázott cékla
- 2 db forrázott bébisárgarépa
- csírák
- pirított mandulás toast
Olajon a salottahagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Még melegen pépesítjük.
A sertéshálót kiterítjük, erre tesszük a káposztát. Megkenjük a gombapéppel, és ráhelyezzük a húst. Feltekerjük, és forró sütőben 15 percig sütjük.
A sárgarépát vajon megpirítjuk a gyömbérrel, majd a sárgarépalével és tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Puhára pároljuk, majd simára turmixoljuk.
Tálaláskor a húst félbevágjuk, és a tányérra helyezzük. A pürét kihúzzuk a tányéron, és mellétesszük a zöldségeket. Csírákkal és a toasttal díszítjük.
bélszín , csiperke , salottahagyma , kelkáposzta , olívaolaj , zsemlyemorzsa , sárgarépa , tejszín , gyömbér , kelbimbó , balzsamecet , cékla