A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Őszi fürjsaláta sütőtökkel, kelkáposztával

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 6.
  • 4 db fürjmell
  • 4 db fürjcomb
  • 1 szegfűszeg
  • 1/2 tk köménymag
  • 1 ek olívaolaj
  • 20 dkg sütőtök 1 cm-es kockákra vágva
  • 1 fej kelkáposzta 3 külső levele csíkokra vágva
  • 1 ek vaj
  • 20 dkg salátakeverék
  • só, bors

A SALÁTAÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek citromlé
  • 3 ek olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A húsokat sózzuk, borsozzuk, olívaolajon elősütjük. Néhány percig pihentetjük, majd a melleket és a combokat külön-külön vákuumzacskóba helyezzük, a fűszereket hozzáadjuk.

A mellet 2 órán át 65 °C-on szuvidoljuk. A combokat 3 órán keresztül.

Közben a sütőtököt és a kelkáposztát sózzuk, borsozzuk, vajon 3-4 perc alatt megpároljuk, lehűtjük.

A salátaöntethez a citromlében elkeverjük a sót és a borsot, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, kézi habverővel összekeverjük és ráöntjük a salátára.

TÁLALÁS:
A salátát a tányérra halmozzuk, rátesszük a mellet és a combot. A saláta köré helyezünk egy-egy evőkanál zöldséget.


sütőtök , kelkáposzta , fürjmell , fürjcomb , szegfűszeg , köménymag , olívaolaj , vaj , citromlé , salátakeverék

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra