Segal Viktor receptje
2020. augusztus 6.- 4 db fürjmell
- 4 db fürjcomb
- 1 szegfűszeg
- 1/2 tk köménymag
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg sütőtök 1 cm-es kockákra vágva
- 1 fej kelkáposzta 3 külső levele csíkokra vágva
- 1 ek vaj
- 20 dkg salátakeverék
- só, bors
A SALÁTAÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek citromlé
- 3 ek olívaolaj
A húsokat sózzuk, borsozzuk, olívaolajon elősütjük. Néhány percig pihentetjük, majd a melleket és a combokat külön-külön vákuumzacskóba helyezzük, a fűszereket hozzáadjuk.
Közben a sütőtököt és a kelkáposztát sózzuk, borsozzuk, vajon 3-4 perc alatt megpároljuk, lehűtjük.
A salátaöntethez a citromlében elkeverjük a sót és a borsot, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, kézi habverővel összekeverjük és ráöntjük a salátára.
TÁLALÁS:
A salátát a tányérra halmozzuk, rátesszük a mellet és a combot. A saláta köré helyezünk egy-egy evőkanál zöldséget.
sütőtök , kelkáposzta , fürjmell , fürjcomb , szegfűszeg , köménymag , olívaolaj , vaj , citromlé , salátakeverék