Receptek

Kókusztejes karfiolleves csilivel

Nábelek Zsófia receptje

2020. február 26.
  • 1 fej karfiol
  • 8 dl zöldségalaplé (vagy víz)
  • 1+1 ek olívaolaj
  • 1 db kisebb csili (ízlés szerint)
  • 4 dl kókusztej
  • só, bors
  • 1/2 db citrom leve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A karfiolt rózsáira szedjük, félreteszünk belőle 3-4 darabot, a többit késsel felaprítjuk, így gyorsabban megfő. Egy lábasban felhevítünk egy evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a csilit, egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt karfiolt, alaposan átforgatjuk-pirítjuk. Felöntjük az alaplével, ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet, hogy teljesen ellepje. Lefedve, közepes lángon főzzük puhára.

A tűzről levéve turmixoljuk simára, közben adjuk hozzá a kókusztejet is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citromlével. A félretett karfiolrózsákat éles késsel felszeleteljük. A maradék egy evőkanál olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, erre fektetjük a karfiolszeleteket és mindkét oldalán megpirítjuk, majd a levessel tálaljuk.


kókusztej , olívaolaj , csili , karfiol

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra