Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje
2023. július 25.60 dkg érlelt angusmarhafartő
0,5 l zöldségalaplé
4 ek étolaj
1 fej vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg vágott zöldbab
1 csokor friss, összevágott kapor
2 dl natúr joghurt
4 dkg liszt
1 ek ecet
só
cukor
fűszerpaprika (elhagyható)
Olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldbabot és a fűszerpaprikát. Felöntjük az alaplével, majd néhány perc főzés után a joghurtban elhabart liszttel sűrítjük. Felforraljuk, de csak addig, hogy a zöldbab ress maradjon. A végén ízesítjük kaporral, sóval, cukorral és az ecettel.
A húst egyforma szeletekre vágjuk, majd serpenyőben, kevés forró olajon angolosan átsütjük. Meleg helyen pihentetjük (60-65 fokon). Tálaláskor gyorsan újrasütjük minden oldalán, ekkor sózzuk, borsozzuk.