Receptek

Svíčková (Marinált marhabélszín vadas szósszal)

JIŘÍ KRÁL receptje

2022. január 12.
  • 1,2 kg vesepecsenye
  • 20 dkg szalonna
  • 50 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 30 dkg zeller
  • 3 fej hagyma
  • 1 l marhacsontlé
  • 1 db paradicsom
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • 1 tk só
  • 4 tk liszt
  • 300 ml tejszín
  • fűszerek gézbe tekerve: feketebors, szegfűbors, babérlevél, kakukkfű, rozmaring
  • citromlé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zöldségeket a csontlevessel és a fűszerekkel húsz percig forraljuk, majd kihűtjük és leszűrjük.
A vesepecsenye zsíros részeit eltávolítjuk, majd késsel bevagdossuk, és a lyukakba beledugdossuk a szeletekre vágott szalonnát.

Mély edénybe tesszük, ráöntjük a zöldséges húslevet, és hűtőben akár több napig marináljuk. Minél tovább áll a hűtőben, annál omlósabb lesz.

Sütőtálba tesszük, köré fektetjük a zöldségeket, és ráöntjük a húslevet úgy, hogy félig ellepje. 180 °C-on letakarva sütjük. Amikor megpuhult, kicsit lepirítjuk.

A húslevet felforraljuk és a tejszínnel elkevert liszttel besűrítjük. A húst beletesszük a szószba, és ismét a sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a szósz teteje kérges lesz.

Szeletekre vágjuk, bő szósszal és knédlivel tálaljuk.


vesepecsenye , szalonna , sárgarépa , fehérrépa , zeller , vöröshagyma , marhacsontlé , paradicsom , mustár , petrezselyem , liszt , tejszín , citromlé , rozmaring , kakukkfű , babérlevél , szegfűbors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra