Receptek

Édesburgonya-krémleves rántott királyrákkal

Tivadar György receptje

2020. július 26.
  • 2 kg édesburgonya
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 4 db királyrákfarok (16/20os méretű)
  • 10 dkg panko morzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
180 °C-ra előmelegített sütőben az édesburgonyákat 1 óra alatt megsütjük, majd meghámozzuk.

Közben olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és az édesburgonyát, egy liter vizet (ha van, akkor zöldségalaplevet) és a tejszínt, felforraljuk, és turmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük.

A rákfarkakat panírozás után nem túl forró olajban kisütjük.


édesburgonya , rák , tejszín , vöröshagyma , királyrákfarok , liszt , olaj , tojás , panko morzsa , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra