Sárközi Ákos receptje
2020. október 12.- 4 db füge
- 3 szál sárgarépa
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mascarpone
- 5 vékony szelet serrano sonka
A vékonyra leszeletelt sonkát két szilikonlap között sütőben ropogósra sütjük 170 °C-on, majd hagyjuk kihűlni.
A fügéket méretre szeleteljük, és balzsamecetben megforgatjuk. Rózsaborssal és füstölt sóval fűszerezzük.
A sárgarépát megtisztítjuk, majd felszeleteljük és puhára pároljuk. Melegen turmixoljuk, és hideg vajjal, mascarponéval krémesítjük.
TÁLALÁS:
A ropogós sonkát a krémes sárgarépapürére helyezzük, majd rátesszük a pácolt fügét, és illatos olívaolajat locsolunk rá.
Friss, roppanós zöldséggel vagy csírával tálaljuk.
füge , sárgarépa , vaj , mascarpone , serrano sonka