Receptek

Rakott krumpli

Frideczky András receptje

2020. június 6.
  • 80 dkg kifliburgonya
  • 8 db tojás
  • 10 dkg füstölt csabai kolbász
  • 5 dkg kacsazsír
  • 5 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej salottahagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 dkg rizsliszt
  • 5 dkg vaj
  • tengeri só


Kovászolt káposzta
Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 1/2 dl víz
  • 5 dkg kovászos kenyér
  • 1 csokor kapor
  • 2 dkg tengeri só
  • 10 szemes fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kifliburgonyát héjában megfőzzük, 4 db tojást keményre, 4 db tojást félkeményre (6-7 perces) főzünk. A kolbász felkarikázzuk, és kacsazsíron kipirítjuk. A feléből morzsát készítünk, amihez ledaráljuk a már kipirított kolbászt. A besamelmártáshoz a tejet a fűszerekkel felforraljuk, és fél órát állni hagyjuk. A lisztből és a vajból rántást készítünk, majd a forró, átszűrt tejjel mártássá főzzük. A főtt burgonyát és a kolbászt a besamellel rétegeljük és meglocsoljuk a kolbász zsírjával, majd 160 °C-on fél órát sütjük.

Tálaláskor a megpucolt félkemény tojásokat 1 percre meleg vízbe helyezzük, majd rátesszük a kolbászmorzsával együtt a rakott krumplira. Előre elkészített kovászolt fejes káposztával tálaljuk. (A fejes káposzta külső leveleit leszedjük és felnegyedeljük, a vizet felforraljuk, beletesszük a kaprot és a fűszereket. Beletesszük a negyedelt fejes káposztát, és egy hétig érleljük.)


csabai kolbász , tojás , kifliburgonya , salottahagyma , fokhagyma , tej , kakukkfű , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra