A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szilvásváradi Sáfrány-féle füstölt pisztráng borókamártással

Kalla Kálmán receptje

2018. június 18.
  • 2 db füstölt pisztráng (kb. 300 g/db)

BORÓKAMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek  méz
  • 2 ek  dijoni mustár
  • 10 szem borókabogyó finomra törve
  • 4 ek  olívaolaj

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • tetszőlegesen vörös és fehér káposzta vékonyra metélve, leveles saláták,
  • paradicsom, paprika, kovászolt uborka, spárga, karfiol
  • citromlé
  • só, olívaolaj
  • vaj, pirított kenyér

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A füstölt pisztráng bőrét lehúzzuk és kifilézzük, vagy 4 db füstölt pisztrángfilét használunk. A borókamártáshoz a borókához keverjük a mustárt, mézet, sót, végül kevergetve belecsurgatjuk az olajat. A salátához valókat összekeverjük, beízesítjük. Mellé tesszük a szálkáitól megszabadított pisztrángfilét, vajjal, pirított kenyérrel tálaljuk, citromot is adhatunk mellé. A mártást külön edényben is tálalhatjuk.




borókabogyó , méz , dijoni mustár , füstölt pisztráng , olívaolaj , vaj , pirított kenyér , leveles saláták

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra