A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kevert tészta: kuglóf

Juhos József receptje

2019. október 7.
  • 500 g vaj
  • 500 g porcukor
  • 500 g tojás (kb. 8-9 db)
  • 500 g liszt
  • 10 g citromhéj, reszelve
  • 1 db vaníliarúd
  • ízlés szerint őrölt szegfűszeg, kardamom
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kevert tészta elkészítése:
1. A vajat a porcukorral addig keverjük, amíg ki nem fehéredik. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a kikapart vaníliamagokat, a citromhéjat és a karácsonyi fűszereket.


2. Ezután a lisztet egyszerre beletesszük, és laza mozdulatokkal rövid ideig, de azért gyorsan keverjük. A tészta folyós állagú lesz.


3. A kuglófformát vajjal jól kikenjük és belisztezzük (cukorral is körbeszórhatjuk), majd habzsákkal vagy nejlonzacskóval belenyomjuk a tésztát.


4. 190 °C-ra felmelegítjük a sütőt, majd amikor betesszük a tésztát, 170 °C-ra levesszük a hőmérsékletet, és 30-40 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, és porcukorral meghintjük.


citromhéj , vaníliarúd , porcukor , vaj , tojás , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra