Varju Viktor receptje
2021. október 25.- 1 db sertéstüdő
- 1 db sertésmáj
- 2 kg kukoricadara
- 40 dkg fintor, avagy lézsina
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 liter vér
- só, őrölt bors, pirospaprika, kapormag
A megtisztított tüdőt, májat megfőzzük, leszűrjük, majd megdaráljuk.
Levében a kukoricadarát is puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.
A fintort (bélzsír, ami kívülről veszi körül a sertés vastagbeleit) külön megfőzzük, és ezt is megdaráljuk.
A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, és a zsíron aranysárgára pirítjuk.
A megfőtt darát, a pirított hagymát, a belsőséget és a kissé megalvadt vért alaposan összekeverjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, őrölt kapormaggal megszórjuk, pirospaprikával színezzük és a jól kimosott bélbe töltjük, majd a belsőségek abálólevében kifőzzük.
sertéstüdő , sertésmáj , kukoricadara , fintor , vöröshagyma , sertésvér , kapormag , pirospaprika