Kocsis Regina receptje
2020. szeptember 3.Hozzávalók 16 db-hoz:
- 200 g liszt
- 150 g darált dió
- 100 g porcukor
- 150 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g étcsokoládé
- 1 ek napraforgóolaj
- ribizlilekvár
A lisztet, a diót, a porcukrot, a sót és a citrom reszelt héját keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a kockákra vágott hideg vajat és a tojássárgáját, gyors mozdulatokkal dolgozzuk simára.
Lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vastagra, majd szaggassuk ki 9 cm átmérőjű kerek kiszúróval.
Olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá az olajat, és mártsuk meg benne a lekvárral töltött islereket. Rakjuk rácsra, és hagyjuk megszáradni. Több napig eláll, de azonnal is fogyasztható.
Az omlós tészta technológiája itt.
liszt , dió , porcukor , vaj , tojás , citrom héja , étcsokoládé , napraforgóolaj , ribizlilekvár