Barka Áron receptje
2020. augusztus 6.LEVENDULÁS ÉTCSOKOLÁDÉ-GANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 1 dl tejszín
- 8 dkg étcsokoládé (54%-os)
- 1 g levendula
RÓZSÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-GANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 1 dl tejszín
- 8 dkg fehér csokoládé (38%-os)
- 1 cl rózsavíz
SZEDERRAGU
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg fekete szeder
- 20 dkg birsalma
- 20 dkg kökény
- 1 dl vörösbor
- 1 db csillagánizs
- 1 kisebb rúd fahéj
- 1 db vaníliarúd
LEVENDULÁS ÉTCSOKOLÁDÉ-GANACHE
ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt a levendulával felforraljuk, majd leszűrjük. Újraforralás után belerakjuk az étcsokoládét, és a tűzhelyről levéve csomómentesre keverjük.
RÓZSÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-GANACHE
ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt a rózsavízzel felforraljuk, majd belerakjuk a fehér csokoládét, és a tűzhelyről levéve csomómentesre keverjük.
SZEDERRAGU ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a kökényt, a szedret és a birsalmát, majd a vörösbort. Egész fahéjjal, vaníliarúddal és csillagánizzsal fűszerezzük.
étcsokoládé , levendula , tejszín , fehér csokoládé , rózsavíz , fekete szeder , birsalma , kökény , vörösbor , csillagánizs , vaníliarúd , fahéjrúd