Receptek

Majorsághús szilvával

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. május 31.
  • 4 db egész csirkecomb
  • só, bors
  • 10 dkg vaj
  • 3 fej hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 ek nádcukor
  • 2,5 dl szárnyasalaplé
  • 1 ág kakukkfű
  • 15 dkg magozott aszalt szilva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vaj felén körbepirítjuk a húsokat, majd kivesszük, és fóliával letakarva félrerakjuk. A serpenyőbe tesszük a vaj másik felét, és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát. Alacsony hőfokon, lassan, egyenletesen karamellizáljuk.

A végén rászórjuk a nádcukrot, néhány másodpercig ezzel is pirítjuk. Felöntjük az alaplével.

Botmixerrel vagy robotgépben az egészet pürésítjük, tehát gyakorlatilag egy karamellizált hagymamártást készítünk.

Visszatesszük a mártásba a körbepirított  csirkecombokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és az aszalt szilvát, majd kb. 30 perc alatt készre pároljuk a mártásban.

Puliszkával vagy kenyérrel tálaljuk.


csirkecomb , vaj , hagyma , nádcukor , szárnyasalaplé , kakukkfű , aszalt szilva

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra