Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2021. május 31.- 4 db egész csirkecomb
- só, bors
- 10 dkg vaj
- 3 fej hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 ek nádcukor
- 2,5 dl szárnyasalaplé
- 1 ág kakukkfű
- 15 dkg magozott aszalt szilva
A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vaj felén körbepirítjuk a húsokat, majd kivesszük, és fóliával letakarva félrerakjuk. A serpenyőbe tesszük a vaj másik felét, és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát. Alacsony hőfokon, lassan, egyenletesen karamellizáljuk.
A végén rászórjuk a nádcukrot, néhány másodpercig ezzel is pirítjuk. Felöntjük az alaplével.
Botmixerrel vagy robotgépben az egészet pürésítjük, tehát gyakorlatilag egy karamellizált hagymamártást készítünk.
Visszatesszük a mártásba a körbepirított csirkecombokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és az aszalt szilvát, majd kb. 30 perc alatt készre pároljuk a mártásban.
Puliszkával vagy kenyérrel tálaljuk.
csirkecomb , vaj , hagyma , nádcukor , szárnyasalaplé , kakukkfű , aszalt szilva