A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Süllő párolt lila káposztával és kelkáposztaszósszal

Palágyi Eszter receptje

2019. január 25.
HOZZÁVALÓK:

500 g-os süllőfilé, 4 darabra vágva
16 db kicsi kelbimbó
PÁROLT
LILA KÁPOSZTAHOZZÁVALÓK:

1/2 fej vörös káposzta
1/2 fej fejes káposzta
1 fej vöröshagyma finomra vágva
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
50 ml fehér balzsamecet
1 kk őrölt köménymagsó ízlés szerintfrissen őrölt fekete bors, ízlés szerint


BURGONYAPÜRÉHOZZÁVALÓK:

40 dkg burgonya
1 dl tejszín
5 dkg vajsó ízlés szerintegy csipet frissen reszelt szerecsendió
PÁROLT
KELKÁPOSZTA LÉHOZZÁVALÓK:

8 db kelkáposztalevél, lehetőleg a legzöldebbek
1 fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagymasó, frissen őrölt fekete bors


KELKÁPOSZTASZÓSZHOZZÁVALÓK:

200 g burgonyapüré
200 g párolt kelkáposzta lé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSE:

A kelbimbót 3-4 percig főzzük, negyedbe vágjuk, vajon megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. A kifilézett süllőket fél órára sóoldatba tesszük és a hűtőben állni hagyjuk (sóoldat: 1 liter vízhez 60 g sót adunk). Ezután megtöröljük a halfiléket, és forró serpenyőben olívaolajon, bőrével lefelé elkezdjük pirítani. Ha a bőre már szép színt kapott, akkor megfordítjuk és még pár percig lassú tűzön készre sütjük.

ELKÉSZÍTÉSE:

A káposztákat vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad. A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat. Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel, és jól összekeverjük. Fedő alatt közepes lángon kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.

ELKÉSZÍTÉSE:

A krumplikat alufóliába csomagoljuk, és
°C-os sütőben kb. 35-40 percig sütjük, amíg puha nem lesz. Még melegen lehúzzuk a héját és szitán áttörjük. Fokozatosan keverjük hozzá a meleg tejszínt és a vajat. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kis sót és egy csipet szerecsendiót.

ELKÉSZÍTÉSE:

A kelleveleket kis csíkokra vágjuk, és forró serpenyőben olívaolajon kicsit megfuttatjuk a vöröshagymával és a fokhagymával. Vízzel felöntjük, úgy, hogy épp ellepje, és puhára főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk, majd egy finom szűrőn átszűrjük és a levét megtartjuk.

ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat összekeverjük, felforraljuk és melegen a hal alá tálaljuk.

kelkáposzta , lila káposzta , süllő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra