Receptek

Édesburgonya-humusz

Kocsis Regina receptje

2021. január 22.
  • 2 db nagy édesburgonya
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 8 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk füstölt paprikaőrlemény
  • 1 csokor petrezselyem
  • csili
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az édesburgonyákat pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Sütőpapírral bélelt tepsiben terítsük szét, sózzuk, borsozzuk, és

locsoljuk meg az olívaolaj felével, majd süssük 40 percig, 180 °C-on.


Ezután a fokhagymagerezdeket is tegyük a tepsibe, és süssük további 15 percig.

A csicseriborsót öntsük szűrőbe és öblítsük le bő vízzel.


A kész édesburgonyát, a sült fokhagymát és a csicseriborsót botmixerrel turmixoljuk össze, adjuk hozzá a maradék olívaolajat, a fűszereket és a citrom levét.

Friss kenyérre kenve fogyasszuk, vagy pitával, humuszhoz illően!



édesburgonya , olívaolaj , csicseriborsó , fokhagyma , citrom , füstölt paprikaőrlemény , petrezselyem , csili

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra