A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kecskegidaszűz-tatár, sajtos tallér, dió

Farkas Richárd receptje

2019. szeptember 25.

Anyukám sajtos tallérja
Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dkg vaj
  • 15 dkg kemény kecskesajt
  • 1 db tojás
  • 3 g sütőpor
  • 50 g tejföl


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Gidaszűztatár elkészítése:
Dióolajból 1 tojássárgájával klasszikus majonézt készítünk. A szüzet 7:3 arányú sóoldatban marináljuk, savanyított hagymát, pirított diót keverünk bele, és annyi majonézt adunk hozzá, hogy összefogja. Sózzuk, borsozzuk, és diólevélben 5-8 percig érleljük.

Anyukám sajtos tallérja elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, kilapítjuk, és a tallérokat sütőben megsütjük. A tatárt két tallér közé töltjük.


kecskesajt , tojás , tejföl , dió , kecskegidaszűz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra