Farkas Richárd receptje
2019. szeptember 25.Anyukám sajtos tallérja
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2,5 dkg vaj
- 15 dkg kemény kecskesajt
- 1 db tojás
- 3 g sütőpor
- 50 g tejföl
- só
Dióolajból 1 tojássárgájával klasszikus majonézt készítünk. A szüzet 7:3 arányú sóoldatban marináljuk, savanyított hagymát, pirított diót keverünk bele, és annyi majonézt adunk hozzá, hogy összefogja. Sózzuk, borsozzuk, és diólevélben 5-8 percig érleljük.
Anyukám sajtos tallérja elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, kilapítjuk, és a tallérokat sütőben megsütjük. A tatárt két tallér közé töltjük.
kecskesajt , tojás , tejföl , dió , kecskegidaszűz