Pohner Ádám receptje
2022. március 28.Tojáskocsonya
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- só, bors
Pirított mandula
Hozzávalók:
- 100 g szeletelt mandula
Mandulaszósz
Hozzávalók:
- 2 dl ízesítetlen mandulatej
- 50 g pirított mandula
- só, citromlé, zöld olaj
Tálalás
Hozzávalók:
- 1 kis fej brokkoli
- só
A kocsonyához a tojásokat és a tejszínt összeturmixoljuk, sóval ízesítjük.
Egy olajozott szilikonformát (félgömbök) magas falú tepsibe teszünk, a formában szétosztjuk a tojásos keveréket, majd körétöltünk annyi vizet, amennyi a forma harmadáig ér.
90 fokra melegített sütőben 20 percig készítjük.
A szeletelt mandulát 160 fokon 12 perc alatt alaposan megpirítjuk. Ezzel szórjuk meg a tojáskocsonyák tetejét. A brokkolit apró rózsáira szedjük, majd lobogó, sós forró vízben egy percig blansírozzuk, szűrővel kiemelve azonnal jeges vízben hűtjük.
A mandulatejet összeturmixoljuk a pirított mandulával, sóval és kevés citromlével ízesítjük.
Ezt fogjuk a kocsonyák alá önteni egy kis zöldolajjal összekeverve, majd friss tavaszi zöldekkel és a blansírozott brokkolival tálaljuk.
tojás , szeletelt mandula , tejszín , mandula , mandulatej , citromlé , zöld olaj , brokkoli