Macsinka János receptje
2020. augusztus 24.- 40 dkg mangalicatarja
- 40 dkg mangalicakaraj
- 12 dkg só
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- 10 dkg pankó morzsa
- 30 dkg mangalicazsír
- kakukkfű
- 1 dl mangalicacsontokból glace
- 1 kg kelkáposzta
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg vöröshagyma
- 15 dkg vaj
- római kömény
- őrölt kömény
- sárga currypaszta
A mangalicatarját és a karajt 6 százalékos sóoldatba helyezzük.
A kelkáposzta zöld borítóleveleit leszedjük, leforrázzuk, félretesszük. A többi részéből köménnyel, római köménnyel, őrölt köménnyel és a currypasztával hagymás alapon lepárolva, hideg vajjal krémet készítünk.
A burgonyát kockázzuk és sós zöldségalaplében megfőzzük.
A tarját zsíron pirítjuk.
Tálaláskor a kelkáposztakrémet a tányérra formázzuk, majd ráhelyezzük a forrázott kelkáposztaleveleket és a burgonyát, az elkészített húsokat és egy kevés glace-t (tizedére redukált alaplevet).
mangalicatarja , mangalicakaraj , liszt , tojás , pankó morzsa , mangalicazsír , kakukkfű , mangalicacsont , kelkáposzta , burgonya , vaj , vöröshagyma , római kömény , őrölt kömény , sárga currypaszta