Segal Viktor receptje
2020. július 21.- libacomb
- só
- libazsír
Évszázadok óta alkalmazzák ezt az eljárást. Franciaországban terjedt el, a hús tartósítására alkalmazták, kacsát és libát, később disznót tettek el saját zsírjában
A konfitált húst, kacsát, libát, sertést raguk, becsináltak gazdagításához is használhatjuk. A szót ma már az alacsony hőfokon sült zsíros húsokra is használják.
1. A libacombokat bedörzsöljük sóval, 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk, majd lemossuk a sót, és szárazra töröljük.
2. Forró serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, és tepsibe helyezzük.
3. Felöntjük libazsírral, úgy, hogy ellepje, majd 110 ˚C-ra előmelegített sütőben 8-10 óráig konfitáljuk.
4. Eltarthatjuk zsírban, vagy sütőben pirosra sütjük a bőrét.