A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szegfűgombás mangalicamáj-royal petrezselyemhabbal

Ruprecht László receptje

2019. március 28.

SZEGFŰGOMBÁS MANGALICAMÁJ-ROYAL
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg mangalicamáj
  • 20 dkg szegfűgomba
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db tojás
  • 3,5 dl tejszín
  • szarvasgombaolaj
  • só, fehér bors

PETREZSELYEMHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg gyökér
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 db tojásfehérje
  • 1/3 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csipet xantán
  • cukor, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Szegfőgombás mangalicamáj-royal elkészítése:
A májat a tejszínnel, a sóval, a fehér borssal, a szarvasgombaolajjal, az egész tojásokkal és az apróra vágott fokhagymával összeturmixoljuk, majd formákba öntjük. 90 °C-on, 80%-os páratartalommal 25 percig gőzöljük, majd kihűtjük. Az újhagymát apró kockákra vágjuk, vajon megpirítjuk és rátesszük a szegfűgombát. Sóval,  fehér borssal ízesítjük.

Petrezselyemhab elkészítése:
A petrezselyemgyökeret sós, cukros vízben megfőzzük, majd leturmixoljuk, szűrőn átpasszírozzuk. A petrezselyemzöldet leforrázzuk, gyorsan lehűtjük, majd kevés folyadékkal szintén összeturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk. A kettőt összekeverjük, tejföllel, tejszínnel, tojásfehérjével, csipetnyi xantánnal összeturmixoljuk és szifonba tesszük. A képen látható módon tálaljuk.


mangalica , mangalicamáj , szegfűgomba , újhagyma , fokhagyma , tojás , szarvasgombaolaj , tejszín , petrezselyemzöld , gyökér , tejföl , xantán