Bicsár Attila receptje
2020. augusztus 6.MALACKARAJ
HOZZÁVALÓK:
- 600 g csontozott malackaraj
- 1 l víz
- 60 g só
- 1 kk köménymag
SÜLT PAPRIKA
HOZZÁVALÓK:
- 4 db kápia paprika
MUSTÁROS HAGYMA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db nagyobb fejű salátahagyma, karikára vágva
- 1 ek magos mustár
- 1 ek fehérborecet
- 100 ml zöldségalaplé
- só, olívaolaj
PIRÍTOTT BURGONYA
HOZZÁVALÓK:
- 12 szem apró burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál kakukkfű
- 250-300 ml kacsazsír
- 1 ek snidling, finomra vágva
- só
A köményt száraz serpenyőben kipattogtatjuk, hozzáadjuk a sós vízhez. Ebbe tesszük a húst, hűtőben pihentetjük hat órán át. Ekkor alaposan lemossuk a páclevet, a húst szárazra töröljük, kevés zsiradékban körbepirítjuk,
SÜLT PAPRIKA ELKÉSZÍTÉSE:
A paprikákat serpenyőben vagy forró sütőben megsütjük, jól záródó dobozba tesszük, állni hagyjuk. A héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk, félbevágjuk.
MUSTÁROS HAGYMA ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát olajon megpirítjuk, ráöntjük az ecetet, elpárologtatjuk és hozzáadjuk a mustárt, az alaplét és a sót is. Lassú tűzön készítjük, míg főzelék sűrűségű nem lesz.
PIRÍTOTT BURGONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A megmosott burgonyát héjában sütjük 140 °C-os sütőben 20 percig. Kacsazsírt melegítünk, fokhagymát, kakukkfüvet adunk hozzá. Levesszük a tűzről, beletesszük a félbe- vagy szeletbe vágott, enyhén sózott burgonyát, hogy a zsír épp ellepje.
malackaraj , köménymag , kápia paprika , salátahagyma , magos mustár , fehérborecet , zöldségalaplé , olívaolaj , burgonya , kacsazsír , fokhagyma , kakukkfű , snidling