Receptek

Galamb, kumquat, házi granola

Csaba Gergely receptje

2020. augusztus 2.

KUMQUATPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g kumquat
  • 150 g cukor
  • 400 ml víz

GRANOLA
HOZZÁVALÓK:

  • 10 g tökmag
  • 10 g mandula
  • 10 g földimogyoró
  • 10 g brazil dió
  • 10 g pisztácia
  • 100 g törökmogyoró
  • 10 g kesudió
  • 10 g dió
  • 20 g zab
  • 3 g édesköménymag
  • 15 g Golden syrup (nádcukorból készült szirup vagy világos melasz)
  • 30 g cukor

GALAMB
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db galamb
  • 50 g sótlan vaj só, fekete bors
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db grillezett tardivo radicchio (azaz a radicchio di Treviso, tehát a vörös radicchio saláta kései fajtája)
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

KUMQUATPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:

A kumquatot a cukorral és a vízzel addig főzzük, míg puha nem lesz,

leszűrjük, sima pürévé turmixoljuk, és szűrőn átpasszírozzuk.

GRANOLA ELKÉSZÍTÉSE:
A granola egészséges, hagyományosan reggeli étel, megsütött és gyakran fűszerezett, ízesített gabonákból, manapság főleg zabpehelyből, aszalványokból és magvakból készül.

A száraz összetevőket elkeverjük, és 7-8 percre 160 °C-os sütőbe tesszük, míg elkezdenek barnulni.

A cukrot kis vízzel 121 °C-osra hevítjük, és hozzáadjuk a Golden syrupot. Ezzel a sziruppal keverjük el az elősütött száraz alapanyagokat, és tepsire terítve, 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

GALAMB ELKÉSZÍTÉSE:
A galambot megmossuk (az eredeti recept skót örvös galambból készült), jól kiöblítjük a hasüreget, szárazra töröljük, fűszerezzük, és

mellével lefelé előmelegített vastag serpenyőbe tesszük.

Közepes lángon, kevés olajon minden oldalát egyenletes aranyszínűre sütjük. Ezután a fokhagymával, kakukkfűvel és vajjal

180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük mellével felfelé, és 10-12 percig sütjük, míg a hús rózsaszín lesz (vagy még 2-4 percig, így lesz well done).

A sütés felénél meglocsoljuk a saját pecsenyelevével, sütés után 5 percig pihentetjük, kumquatpürével és a grillezett salátával tálaljuk, megszórjuk az összetördelt granolával, és meglocsoljuk saját jus-jével.


kumquat , tökmag , mandula , földimogyoró , brazil dió , pisztácia , zab , törökmogyoró , kesudió , dió , Golden syrup , édesköménymag , galamb , vaj , tardivo radicchio , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra