Csaba Gergely receptje
2020. augusztus 2.KUMQUATPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 300 g kumquat
- 150 g cukor
- 400 ml víz
GRANOLA
HOZZÁVALÓK:
- 10 g tökmag
- 10 g mandula
- 10 g földimogyoró
- 10 g brazil dió
- 10 g pisztácia
- 100 g törökmogyoró
- 10 g kesudió
- 10 g dió
- 20 g zab
- 3 g édesköménymag
- 15 g Golden syrup (nádcukorból készült szirup vagy világos melasz)
- 30 g cukor
GALAMB
HOZZÁVALÓK:
- 1 db galamb
- 50 g sótlan vaj só, fekete bors
- 2 ág kakukkfű
- 1 db grillezett tardivo radicchio (azaz a radicchio di Treviso, tehát a vörös radicchio saláta kései fajtája)
KUMQUATPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
leszűrjük, sima pürévé turmixoljuk, és szűrőn átpasszírozzuk.
GRANOLA ELKÉSZÍTÉSE:
A granola egészséges, hagyományosan reggeli étel, megsütött és gyakran fűszerezett, ízesített gabonákból, manapság főleg zabpehelyből, aszalványokból és magvakból készül.
A cukrot kis vízzel 121 °C-osra hevítjük, és hozzáadjuk a Golden syrupot. Ezzel a sziruppal keverjük el az elősütött száraz alapanyagokat, és tepsire terítve, 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
GALAMB ELKÉSZÍTÉSE:
A galambot megmossuk (az eredeti recept skót örvös galambból készült), jól kiöblítjük a hasüreget, szárazra töröljük, fűszerezzük, és
Közepes lángon, kevés olajon minden oldalát egyenletes aranyszínűre sütjük. Ezután a fokhagymával, kakukkfűvel és vajjal
A sütés felénél meglocsoljuk a saját pecsenyelevével, sütés után 5 percig pihentetjük, kumquatpürével és a grillezett salátával tálaljuk, megszórjuk az összetördelt granolával, és meglocsoljuk saját jus-jével.
kumquat , tökmag , mandula , földimogyoró , brazil dió , pisztácia , zab , törökmogyoró , kesudió , dió , Golden syrup , édesköménymag , galamb , vaj , tardivo radicchio , kakukkfű