A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Grillezett gomolya, mangalicaszalonna, eper és zöld paradicsom

Csécsei László és Orcsik Edit receptje

2019. május 6.
  • 4 szelet gomolya (40 dkg)
  • 8 szelet mangalicaszalonna
  • szőlőmagolaj
  • kisebb fejes saláta
  • só, cukor
  • mustármag
  • tárkony
  • zöld paradicsom
  • zöldparadicsom-lekvár
  • eper
  • alma-birsalma ecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az ecettel, tárkonnyal, mustármaggal, sóval és cukorral egy jó ízű savanyító levet főzünk, ha kihűlt, levákuumozzuk a megmosott, felvágott zöld paradicsomokkal. A gomolya sajtot meggrillezzük. A salátát négybe vágjuk, és a vágott felét megkenjük szőlőmagolajjal, majd forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Tálaláskor a hajszálvékony szelet mangalicasonkát a langyos salátára helyezzük, hogy átmelegedjen.


zöld paradicsom , mangalicaszalonna , eper , gomolya sajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra