A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsaleves kacsamájjal

Tivadar György receptje

2018. október 18.
  • 1 kg kacsaszárny
  • 1 kg kacsafarhát
  • 20 dkg hízott kacsamáj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kicsi zellergumó
  • 20 szem egész fekete bors
  • 2 dkg gyömbér
  • 3 szál koriander
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 db kaffir lime levél
  • 10 db kávészem (arabica)
  • 2 db csillagánizs
  • 2 ek pirított fenyőmag

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kacsacsontokat 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hideg vízben felrakjuk főni. Forrás után lehabozzuk, majd hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, a fűszereket és a kávészemeket. 6-7 óra gyöngyöző forrás után elzárjuk, majd pihentetés után leszűrjük. A hideg, vékonyan szeletelt nyers kacsamájra öntjük a forró húslevest, rászórjuk a pirított fenyőmagot és a tépkedett koriander leveleket.


csillagánizs , gyömbér , koriander , zeller , hízott kacsamáj , kacsaszárny , kacsafarhát

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra