Varjú Viktor receptje
2019. április 8.Tészta
Hozzávalók:
- 260 g liszt
- 130 g porcukor
- 70 g vaj
- 3 db tojás
- só
- 130 g mogyoró
- 130 g dió
- 130 g barna cukor
- 200 g olvasztott vaj
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 200 g porcukor
- 2 csokor kapor
- 1 csipet só
- 200 g tejszín habbá verve
Tuille
Hozzávalók:
- 75 g liszt összeszitálva
- 200 g porcukor
- 100 g olvasztott, de nem
- forró vaj
- 100 g almalé
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, linzerszerű masszát kapunk. Szétterítjük, és 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. A magvakat serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, és a kihűlt tésztával együtt kézzel vagy aprítógépben összemorzsoljuk. A masszával egy tortaformát vagy magas szélű tepsit kibélelünk, és 7 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Kapros túrótöltelék elkészítése:
Az áttört túrót, a mascarponét, a cukrot, az apróra vágott kaprot és a sót összekeverjük. A krémet a tejszínhabbal lazán összeforgatva fellazítjuk, a tésztaalapra simítjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Tuille elkészítése:
A hozzávalókat simára keverjük, palacsintatésztához hasonló masszát kapunk. Sütőlemezre szétterítjük és 170 °C-on kb. 12 perc alatt törhető állagig sütjük. (A mennyiség két lapra elegendő.)
tojás , citromlé , liszt , túró , tejföl , vaj , mascarpone , dió , kapor , mogyoró