Bíró Lajos receptje
2018. február 2.TÉSZTA:
- 260 g liszt
- 130 g cukor
- 70 g vaj
- 3 db tojás
- 130 g mogyoró
- 130 g dió
- 130 g barna cukor
- 200 g vaj
KAPROS TÚRÓTÖLTELÉK:
- 500 ml tejszín
- 500 g túró
- 500 g mascarpone
- 500 g cukor
- 3 csokor kapor
- 1 kk só
DÍSZÍTÉS:
- méz, kapor
A durvára darabolt diót és mogyorót, a barna cukrot, a vajat és a morzsolt tésztát összekeverjük, majd a masszával egy tortaforma vagy kisebb, magas szélű tepsi alját kb. egy centi vastagságban kibéleljük, és 180 °C-on, 7 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt habbá verjük.
Az áttört túrót, a mascarponét, a cukrot, a finomra vágott kaprot és a sót összekeverjük. A krémet a tejszínhabbal lazán összeforgatva fellazítjuk, a tortaformába a tésztaalapra rásimítjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Dekorációként mézet langyosítunk, és finomra aprított kaporral összekeverjük. A tányért ezzel húzzuk ki.
túró , méz , kapor , tojás , liszt , vaj , mogyoró , dió , tejszín , mascarpone