A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szombatos libaaprólék-leves

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. október 25.
  • 2 db libaszárnytő
  • 1 db libanyak
  • 1 db szerecsendió-virág
  • 5 szem egész bors
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zeller
  • 3 dkg libazsír
  • 25 dkg gomba
  • 3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg pecsenye libamáj

ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A libaszárnytőt és a libanyakat hideg vízben feltesszük főzni, amikor forr, a tetejét lehabozzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendió-virágot, borsot, hagymát. Kb. egy óra múlva beletesszük a meghámozott, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, és még egy óráig főzzük, amíg minden megpuhul. Egy külön serpenyőben felhevítjük a libazsírt, majd megdinszteljük rajta a felszeletelt gombát, amihez finomra aprított petrezselymet is adtunk. A gombát meghintjük liszttel, majd felöntjük néhány merőkanálnyi forró levessel, elkeverjük, néhány percig főzzük, majd ezt hozzáadjuk az aprólékleveshez. A pecsenye libamájat külön kisütjük, és szeletekre vágva adjuk a leveshez.


szerecsendió-virág , libazsír , zeller , petrezselyemgyökér , pecsenye libamáj , libaszárnytő , libanyak , gomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra