Receptek

Cékla-sütőtök saláta birsalmavinaigrette-tel, érlelt sonkával

Pillók Attila receptje

2020. augusztus 6.
  • 2 db lila és sárga cékla
  • 8 szelet érlelt sonka
  • 1/2 sütőtök

VINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek Pödör birsalmaecet
  • 1 ek birsalma megfőzve, lepürésítve, átszűrve
  • só, frissen őrölt bors
  • esetleg nádcukor

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A céklákat és a sütőtököt megpucoljuk, megmossuk, mandolinnal vékony szeletekre vágjuk és külön-külön sós, enyhén ecetes vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe rakva kihűtjük.

A vinaigrette mártáshoz az összetevőket habüstben, habverővel összekeverjük, ha szükséges, kevés nádcukorral édesítjük.

Az előfőzött zöldségeket egy kevés öntettel bekeverjük, a sonkával vegyesen, egyesével a tányérra rendezzük őket, petrezselyemlevéllel díszítjük.


birsalma , sütőtök , cékla , sonka , Pödör birsalmaecet , olívaolaj , nádcukor