Katona András receptje
2018. november 10.Lazac pác
Hozzávalók:
- 75 g nagyszemű tengeri só
- 75 g cukor
- 25 g koriander mag
- 1 zöldcitrom héja
- 1 narancs héja
- friss koriander
- citromfű
Ecetes daikon retek (Sima retek is tökéletes)
Hozzávalók:
- 100 ml rizsecet
- 100 g cukor
- 50 ml víz
- ½ szál kakukkfű
- ½ gerezd fokhagyma
Vaszabis szójazselé
Hozzávalók:
- 100 ml fehér szójaszósz
- 1/2 evőkanál vaszabi (japán vízitorma) por
- 20 ml méz
- 10 ml rizs ecet
- 2 g agaragar
Lazac pác elkészítése:
Keverjünk össze minden alapanyagot, majd
Ezt követően kevés vízzel öblítsük le, majd vágjuk kockákra. Találásig tároljuk hűtőben!
Ecetes daikon retek elkészítése:
Szeleteljük le a retket, majd az ecetes pácba áztassuk be néhány percre.
Piquillio paprika elkészítése:
Szeleteljük fel a pácolt paprikát csíkokra, majd találásig tartsuk hűtőben. Ha környezetében nem elérhető a Piquillio paprika, használjon egy darab csemege magyar olajospaprikát.
Vaszabis szójazselé elkészítése:
A cél, hogy igazán selymes pürénk legyen, így turmixba rakjuk és finomra dolgozzuk.
A kapott masszát habzsákba vagy konyhai cumiba töltjük.
Wakame por elkészítése:
A szárított algát egyszerűen addig turmixoljuk, amíg finom por nem lesz.
Találás:
A lazac kockákat konyhai sárkánnyal (flambírozó pisztollyal) megpörzsöljük és három darabot kitálalunk minden egyes tányérra. Köré helyezünk három pácolt retket és a szeletelt paprikát, néhány pöttyöt kiteszünk a szójazseléből. Korianderrel díszítjük, majd a legvégére megszórjuk wakame porral.
katona andrás , wasabi , szója , lazac , citromfű , koriander , narancs , zöldcitrom , szójaszósz , agaragar , méz , rizsecet