Kalla Kálmán receptje
2020. június 6.- 180 g liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 10 g élesztő
- 5 g cukor
- 100 g pisztrángkaviár
- 3 dl sűrű tejföl
- 1/2 csokor snidling
- 1 csipet só
- olaj
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, simára keverjük az apránként hozzáadott maradék langyos tejjel és egy csipet sóval. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kétszeresére kelesztjük a sós palacsintatésztát. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, két kanál segítségével minifánkokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukon megsütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Személyenként hat fánkocskát számítva tányérra tesszük, tetejükre tejfelt kanalazunk, megrakjuk kaviárral, megszórjuk vágott snidlinggel, snidlingszálakkal díszítve forrón tálaljuk.
pisztrángkaviár , liszt , tojás , tej , élesztő , tejföl , snidling