Rimóczi László receptje
2022. május 2.- 2 kg kristálycukor
- 50 g víz
- 1 kg durvára darált dió vagy bármilyen olajos mag
1. A cukrot és a vizet közepes lángon karamellizáljuk: nem kell keverni, elég csak körbe-körbe forgatni az edényben, így nem lesz csomós, kristályos a karamell.
2. Amikor karamellizálódott (ne legyen túl világos vagy éppen sötétbarna), gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a darált diót, majd az egészet olajozott sütőpapírra vagy szilikonlapra simítjuk.
3. Amikor még nem dermedt meg teljesen, de már formálható, két papír között vékonyra nyújtjuk, majd formákat szórunk vagy vágunk belőle.
4. A formára vágott grillázst sütőben megmelegíthetjük, így hajlíthatjuk a lapokat ívesre.
A grillázst olvasztott cukorral ragasztjuk össze, és porcukros tojásfehérjével díszítjük.