A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bárányhússal töltött édeskömény paradicsommártással

Gyurik Gábor receptje

2018. március 28.
  • 1,4 kg báránycomb
  • 5-6 db édesköménygumó
  • 80 dkg paradicsom (hámozott, konzerv)
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2-3 ág rozmaring
  • 1 mk ánizs megpirítva, zúzva
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 1/2 dl olívaolaj
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A báránycombot sózzuk, borsozzuk, majd a hagymákkal, rozmaringgal 180 °C-os, előmelegített sütőben, letakarva kb. 2-2,5 óra alatt puhára sütjük. Ezalatt az édesköményt félbevágjuk, a külső nagyobb „leveleit” blansírozzuk.

Ha a báránycomb megpuhult, kivesszük a tepsiből, és a megmaradt pecsenyelére ráöntjük a paradicsomkonzervet. 15-20 percig főzzük, összeturmixoljuk, leszűrjük. A bárányhúst és a sajtot kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük, adunk hozzá 4-5 ek mártást, majd a blansírozott édesköményekbe töltjük.

200 °C-os sütőben pár perc alatt készre sütjük. A megmaradt mártással tálaljuk.


ánizs , rozmaring , paradicsom , édeskömény , bárány

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra