Segal Viktor receptje
2020. augusztus 7.TAMARINDMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg préselt tamarindpaszta
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 1 db citromnád apróra vágva
- 8-10 db mentalevél
- 6 dkg cukor
KIVIS CSIRKEMELL KORIANDERREL
HOZZÁVALÓK:
- 2 db csirkemell 2×2 cm-es kockákra vágva
- 4 db kivi meghámozva, 2×2 cm-es kockákra vágva
- 1/2 csokor korianderlevél
- 1 tk vaj
- 1 tk olaj
- só, bors
TAMARINDMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A tamarindmártáshoz egy lábasba tesszük a tamarindpasztát, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi.
Lassú tűzön folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a paszta teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a gyömbért, a citromnádat, a mentalevelet és a cukrot.
Figyeljünk, hogy ne sűrűsödjön be túlságosan. Ha mégis, öntsük fel vízzel vagy csirkehúslevessel. Leszűrjük, és felhasználásig félretesszük.
KIVIS CSIRKEMELL KORIANDERREL
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkéhez egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és olajat, majd beletesszük a felkockázott csirkemellfiléket.
Néhány perc alatt minden oldalukon kérgesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon készre sütjük.
Egy keverőtálban elkeverjük a csirkemellkockákat a kivivel, hozzáadjuk a tamarindmártást és ízlés szerint a korianderleveleket. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.
kivi , tamarindpaszta , gyömbér , citromnád , mentalevél , csirkemell , vaj , olaj , korianderlevél