Receptek

Mini lángos, vörösboros zúzaragu, uborkasaláta

Tóth Dávid, a Trakta by Nomád séfjének receptje

2023. november 10.

Lángos


Hozzávalók: 250 ml 3,5%-os tej 1 csipet cukor 12 g élesztő 250 g BL 55-ös liszt 120 ml víz 1 tk só



Vörösboros zúzaragu


Hozzávalók: 500 g libazúza 200 g libazsír 100 ml száraz vörösbor 1 tk só fekete bors 1 tk szegfűbors 4 cikk fokhagyma 1 tk rozmaring Elkészítése: A libazúzát megtisztítjuk, a fűszereket mozsárban összetörjük. 

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

 A lángos elkészítése:


Az élesztőt a cukros, langyos tejben elindítjuk, majd a liszthez és a sóhoz dolgozzuk, a vizet folyamatosan adva hozzá. Szobahőmérsékleten kelesztjük. Formázás után olajban kisütjük.


A Zúzaragu elkészítése:


A zúzát a fűszerekkel bedörzsöljük, és libazsírban nagyon alacsony hőmérsékleten konfitáljuk. Uborkasalsa Hozzávalók: 100 g cornichons uborka 50 g jalapeño 20 g salottahagyma 2 cikk fokhagyma 1 ek olívaolaj 1 lime-héj korianderlevél Elkészítése: A hozzávalókat apró kockákra (brunoise) vágjuk, és összeforgatjuk.



Márton-nap , lángos , libazúza

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra