Macsinka János receptje
2021. április 21.- 10 dkg vöröshagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg burgonya
- 6 dl zöldségalaplé
- 20 dkg vízitorma
- 20 dkg búzafű
- 15 dkg vaj
- só, frissen őrölt bors
- 4 db füstölt vagy konfitált pisztrángfilé
- 1 csomó búzacsíra
- búzafüves olívaolaj
Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az apró kockákra vágott burgonyát, felengedjük a zöldségalaplével, majd puhára főzzük.
A vízitormát és a búzafüvet leforrázzuk, jeges vízben visszahűtjük. Apróra összevágva a burgonyás alapunkhoz adjuk, majd vajkockákkal simára turmixoljuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
Mélytányérban tálaljuk, hozzáadjuk betétként a pisztrángfiléket, megszórjuk búzacsírával, és búzafüves olívaolajat csöpögtetünk rá.
vöröshagyma , fokhagyma , burgonya , olívaolaj , zöldségalaplé , vízitorma , búzafű , vaj , pisztrángfilé , búzacsíra , búzafüves olívaolaj