Receptek

Szarvasbélszínfilé vadas mártásban

AJB Restavracija receptje

2021. április 22.
  • 1 kg szarvasbélszín, csontos
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 liter marhahúslé
  • 4 db leveles tészta
  • 30 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek tejföl
  • 2 db körte
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg áfonyalekvár
  • olívaolaj
  • babérlevél
  • borókabogyó
  • kakukkfű

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A csontról eltávolítjuk a húst. A csontokat összedaraboljuk, olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, fűszereket. Hozzáöntjük a bort, húslét, és kis lángon 3 órán át főzzük. Végül átszűrjük és redukáljuk a mártást.

A körtét meghámozzuk és kettévágjuk. Hozzáadunk cukrot és olívaolajat, sütőbe tesszük, és 150 °C-on 25 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhul.

A tehéntúrót összekeverjük tojással és snidlinggel. Sózzuk, és a rétestészta minden levelét megkenjük a túrós masszával. Az így kapott štrukljit alufóliába tekerjük, és gőzön 25 percig főzzük. Amikor kész, négy szeletre vágjuk, megkenjük az összekevert tojás-tejföl keverékkel, és forró sütőben gratinírozzuk (csőben sütjük).

A szarvasbélszínfilé mindkét oldalát forró olajon öt percig sütjük, és még öt percig melegen tartjuk. A közepének rózsaszínűnek kell lennie.

TÁLALÁS:

Tányérra helyezzük a bélszínszeleteket, hozzáadjuk a mártást, a gratinírozott štrukljiszeleteket, a sült körtét és a lekvárt.


szarvasbélszín , sárgarépa , vöröshagyma , fehérrépa , vörösbor , marhahúslé , leveles tészta , tojás , túró , tejföl , zsemlemorzsa , körte , olívaolaj , kakukkfű , borókabogyó , áfonyalekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra