AJB Restavracija receptje
2021. április 22.- 1 kg szarvasbélszín, csontos
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 liter marhahúslé
- 4 db leveles tészta
- 30 dkg tehéntúró
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek tejföl
- 2 db körte
- 5 dkg cukor
- 8 dkg áfonyalekvár
- olívaolaj
- babérlevél
- borókabogyó
- kakukkfű
A csontról eltávolítjuk a húst. A csontokat összedaraboljuk, olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, fűszereket. Hozzáöntjük a bort, húslét, és kis lángon 3 órán át főzzük. Végül átszűrjük és redukáljuk a mártást.
A körtét meghámozzuk és kettévágjuk. Hozzáadunk cukrot és olívaolajat, sütőbe tesszük, és 150 °C-on 25 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhul.
A tehéntúrót összekeverjük tojással és snidlinggel. Sózzuk, és a rétestészta minden levelét megkenjük a túrós masszával. Az így kapott štrukljit alufóliába tekerjük, és gőzön 25 percig főzzük. Amikor kész, négy szeletre vágjuk, megkenjük az összekevert tojás-tejföl keverékkel, és forró sütőben gratinírozzuk (csőben sütjük).
A szarvasbélszínfilé mindkét oldalát forró olajon öt percig sütjük, és még öt percig melegen tartjuk. A közepének rózsaszínűnek kell lennie.
TÁLALÁS:
Tányérra helyezzük a bélszínszeleteket, hozzáadjuk a mártást, a gratinírozott štrukljiszeleteket, a sült körtét és a lekvárt.
szarvasbélszín , sárgarépa , vöröshagyma , fehérrépa , vörösbor , marhahúslé , leveles tészta , tojás , túró , tejföl , zsemlemorzsa , körte , olívaolaj , kakukkfű , borókabogyó , áfonyalekvár