Receptek

Töltött báránylapocka lecsós bulgurral

Bereznay Tamás receptje

2021. július 13.
  • 1 db báránylapocka
  • 60 dkg darált bárány
  • 1 db tojás
  • 5 dkg fenyőmag
  • fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • só, bors

BULGUR
HOZZÁVALÓK:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 db tv paprika
  • 6 db közepes paradicsom
  • étolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Kicsontozzuk a báránylapockát, majd nagyon vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és jól bedörzsöljük fokhagymával. A darált húst ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a pirított fenyőmagot és a reszelt répát.

Beletöltjük a lapockába, felgöngyöljük, és kötözővel körbetekerjük. 160 °C-os sütőben, fólia alatt 50-60
perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve 20 percet pihentetjük, majd felszeletelve a bulgurral tálaljuk.


A bulgurhoz a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, először a hagymát, majd a paprikát adjuk hozzá, legvégül a paradicsomot. Sózzuk, felöntjük 2 bögre forró vízzel, és miután felforrt, beleöntjük a bulgurt (a bulgur tulajdonképpen tört búza, török rizsnek is mondják).

Kis lángon, fedő alatt 20 perc alatt készre főzzük.


báránylapocka , darált bárány , tojás , fenyőmag , fokhagyma , sárgarépa , vöröshagyma , tv paprika , paradicsom , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra