Bereznay Tamás receptje
2021. július 13.- 1 db báránylapocka
- 60 dkg darált bárány
- 1 db tojás
- 5 dkg fenyőmag
- fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- só, bors
BULGUR
HOZZÁVALÓK:
- 3 fej vöröshagyma
- 6 db tv paprika
- 6 db közepes paradicsom
- étolaj
- só
Kicsontozzuk a báránylapockát, majd nagyon vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és jól bedörzsöljük fokhagymával. A darált húst ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a pirított fenyőmagot és a reszelt répát.
Beletöltjük a lapockába, felgöngyöljük, és kötözővel körbetekerjük. 160 °C-os sütőben, fólia alatt 50-60
perc alatt megsütjük.
A bulgurhoz a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, először a hagymát, majd a paprikát adjuk hozzá, legvégül a paradicsomot. Sózzuk, felöntjük 2 bögre forró vízzel, és miután felforrt, beleöntjük a bulgurt (a bulgur tulajdonképpen tört búza, török rizsnek is mondják).
Kis lángon, fedő alatt 20 perc alatt készre főzzük.
báránylapocka , darált bárány , tojás , fenyőmag , fokhagyma , sárgarépa , vöröshagyma , tv paprika , paradicsom , étolaj