A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Citrusos karalábéleves, sült paprika betéttel

Lőrincz György receptje

2021. április 2.
  • 5 db nagyobb karalábé
  • 2 db zöld alma
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db kápia paprika
  • 1db salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 db citrom
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek vaj
  • 1 l zöldségalaplé
  • só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

LEVES ELKÉSZÍTÉSE:
Megpucoljuk a salotta hagymákat, a fokhagymát, és 4 db karalábét kockára vágunk, majd közepesen magas falú edényben finoman megdinszteljük az olívaolajon. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.

LEVESBETÉT ELKÉSZÍTÉSE:
Közben 180 °C fokos sütőben grill fokozaton megsütjük a kápia paprikákat, míg a héját le nem tudjuk húzni, majd, ha kihűlt, apró, 2×2 mm-es kockákra vágjuk. A kígyóuborkát és a zöld almát is megpucoljuk, majd szintén 2×2 mm-es kockákra vágjuk. A maradék 1 db karalábét is felkockázzuk, és az aprított zöldségeket összekeverve kevés olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal „tatárt” készítünk. A megpárolt karalábét kevés tejszínnel, vajjal és reszelt citromhéjjal összeturmixoljuk, majd átszűrjük. Így homogén állagú krémlevest kapunk.

TÁLALÁS:
A „zöldségtatárt” tányérba formázzuk, majd óvatosan ráöntjük a levest.


karalábé , zöld alma , kígyóuborka , kápia paprika , salotta hagyma , fokhagyma , olívaolaj , citrom , tejszín , zöldségalaplé , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra