Receptek

Rózsaszín fehérpecsenye konfitált paradicsommal

Szabó Julcsi és Manuela-Esther Kreissl-Sanchez receptje

2021. április 12.
  • 1/2 kg fehérpecsenye (marha vagy borjú hátsó combja)
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 1 szár citromillatú kakukkfű
  • olívaolaj
  • tökmagolaj
  • szezonális vadnövények tetszés szerint
  • zöldfűszerek tetszés szerint
  • rózsabors
  • durva tengeri só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A paradicsomot fürtösen a hámozatlan fokhagymával, rózsaborssal, sóval és egy szár citromillatú kakukkfűvel bő olívaolajban 50 °C-os sütőben 20-30 percig konfitáljuk.

Közben a fehérpecsenyét konyhacérnával átkötve minden oldalról 2-2 percig forró olajban megpirítjuk.

Ha kész a paradicsom, kivesszük az olajból, és helyette betesszük a zöldfűszerekkel (oregánó, kakukkfű, zsálya, rozmaring) tetszés szerint ízesített húst, és 15 percig 50 °C-on és 5-10 percig grill alatt sütjük, mellétéve egy durván szeletelt lila hagymát.

Sütés után a húst megborsozzuk, és alufóliába tekerve 3-4 percig pihentetjük. A salátához bármilyen szezonális vadnövényt fel lehet használni (körömvirág, spenót, pitypang, vad édeskömény).

A végén a sütőolaj és tökmagolaj keverékével leöntjük a salátát és a szeletelt húst. Reggel a tepsiből kivéve fogazott pengéjű éles késsel feldaraboljuk.


fehérpecsenye , koktélparadicsom , fokhagyma , lila hagyma , kakukkfű , olívaolaj , tökmagolaj , zöldfűszerek , vadnövények , rózsabors , durva tengeri só

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra