Szabó Julcsi és Manuela-Esther Kreissl-Sanchez receptje
2021. április 12.- 1/2 kg fehérpecsenye (marha vagy borjú hátsó combja)
- 1 fürt koktélparadicsom
- 1 db fokhagyma
- 1 db lila hagyma
- 1 szár citromillatú kakukkfű
- olívaolaj
- tökmagolaj
- szezonális vadnövények tetszés szerint
- zöldfűszerek tetszés szerint
- rózsabors
- durva tengeri só
A paradicsomot fürtösen a hámozatlan fokhagymával, rózsaborssal, sóval és egy szár citromillatú kakukkfűvel bő olívaolajban 50 °C-os sütőben 20-30 percig konfitáljuk.
Közben a fehérpecsenyét konyhacérnával átkötve minden oldalról 2-2 percig forró olajban megpirítjuk.
Ha kész a paradicsom, kivesszük az olajból, és helyette betesszük a zöldfűszerekkel (oregánó, kakukkfű, zsálya, rozmaring) tetszés szerint ízesített húst, és 15 percig 50 °C-on és 5-10 percig grill alatt sütjük, mellétéve egy durván szeletelt lila hagymát.
Sütés után a húst megborsozzuk, és alufóliába tekerve 3-4 percig pihentetjük. A salátához bármilyen szezonális vadnövényt fel lehet használni (körömvirág, spenót, pitypang, vad édeskömény).
A végén a sütőolaj és tökmagolaj keverékével leöntjük a salátát és a szeletelt húst. Reggel a tepsiből kivéve fogazott pengéjű éles késsel feldaraboljuk.
fehérpecsenye , koktélparadicsom , fokhagyma , lila hagyma , kakukkfű , olívaolaj , tökmagolaj , zöldfűszerek , vadnövények , rózsabors , durva tengeri só