Tivadar György receptje
2020. július 28.BROWNIE
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg liszt
- 19 dkg vaj
- 19 dkg csokoládé
- 3 db tojás
- 4 dkg vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 10 dkg törökmogyoró
VANÍLIÁS TEJFÖL
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg tejföl
- 1 db vaníliarúd
- 8 dkg porcukor
GYÜMÖLCSRAGU
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg cukor
- 4 dl víz
- 5 dkg keményítő
- 35 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk.
A hozzávalókat egy tálba mérjük, a vanília belsejét belekaparjuk, majd habverővel összekeverjük.
GYÜMÖLCSRAGU ELKÉSZÍTÉSE:
A víz 2/3-át cukorral felforraljuk, 1/3-át keményítővel kikeverjük, majd a keményítőt hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a cukorsziruphoz. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket.
csokoládé , törökmogyoró , liszt , vaj , tojás , vaníliás cukor , tejföl , porcukor , vaníliarúd , erdei gyümölcs , keményítő