Nábelek Zsófia receptje
2022. február 3.- 125 g puha vaj
- 50 g cukor
- 10 g élesztő
- 4 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 4 db tojásfehérje
- 150 g cukor
- 10 ek sárgabaracklekvár
Az élesztőt morzsoljuk fél deci langyos tejbe, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot és egy kiskanál lisztet, tegyük félre meleg helyre felfutni.
A puha vajat a porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojássárgáját, a citrom héját, az élesztős keveréket, majd felváltva a lisztet és a maradék tejet.
Sütőpapírral bélelt 20×30 centis tepsiben simítsuk el, majd konyharuhával lefedve langyos helyen kelesszük 30 percig.
Közben a tojásfehérjét verjük habbá 150 g cukorral és egy csipet sóval. A sütőből kivett tésztát kenjük meg a lekvárral, óvatosan oszlassuk el rajta a tojásfehérjehabot, és süssük további 15 percig.
vaj , élesztő , tojás , citrom héja , liszt , tej , sárgabaracklekvár